Persbericht - Dyson Airwrap multistyler

Persbericht - Dyson Airwrap

Amsterdam, 6 maart 2018


Beeldmateriaal downloaden

Krullen, golvende lokken. 
Glanzend steil haar. Drogen.

Verschillende stijlen haar zonder extreme hitte

Vandaag onthult Dyson het tweede beauty-product: de Dyson Airwrap™-styler. De Dyson Airwrap™-styler gebruikt geen extreme hitte – iets wat de meeste stylingtools wel doen – maar een luchtstroom om de perfecte look net zoals bij de kapper te creëren. Volumineuze krullen, natuurlijke waves of een gladgeföhnd kapsel – bij jezelf, gewoon bij jou thuis. Vanaf 1 november voor 499,99 euro beschikbaar op www.dyson.be.

"Dyson-ingenieurs zijn de afgelopen 25 jaar obsessief met lucht bezig geweest. Onze expertise in aerodynamica vormt de basis van de Dyson technologie. De Dyson Airwrap-styler maakt gebruik van warmte en een krachtige luchtstroom, aangedreven door de Dyson V9 digitale motor. Met deze unieke combinatie kun je verschillende haarstijlen creëren zonder je haar te beschadigen met extreme hitte" - James Dyson, ingenieur en oprichter Dyson.

Begin met het probleem

Dyson-ingenieurs beginnen altijd met een probleem. Het team van ingenieurs is aan de slag gegaan om een styling apparaat te ontwikkelen waarmee je de mooiste haarstijlen kan maken – bij jezelf, met een alles-in-één en een makkelijk te gebruiken tool.

Het begon met een radicaal idee: hoe kunnen we Dysons snelste digitale V9 motor gebruiken om een krachtige luchtstroom te creëren die we kennen als het Coanda-effect. Het Coanda-effect treedt op wanneer een luchtstroom met hoge snelheid naar een oppervlak geleid wordt, en de luchtstroming als gevolg van verschil in druk zich aan het oppervlak hecht. Door gebruik te maken van dit principe creëerde het team van aerodynamicia-specialisten van Dyson een manier om haar te stylen met alleen lucht in combinatie met warmte.

Het resultaat, of je nu je haar krult, golft of steil maakt, heeft een natuurlijke uitstraling met een glanzende afwerking, waarbij extreme hitteschade aan het haar wordt voorkomen.

Verscheidenheid en veelzijdigheid
Het Dyson-team van ingenieurs en haarwetenschappers doet er alles aan om het haar van wortel tot haarpunt te begrijpen. Na het bouwen van state-of-art laboratoria, heeft het team meer dan 6 jaar besteed aan het testen en onderzoeken van verschillende soorten haartypen en styling gewoontes over de hele wereld. Ze identificeerden twee belangrijke wensen en uitdagingen op het gebied van styling:

 • Sommige mensen willen graag meer volume en beweging in het haar. Vaak wordt hierbij slap haar verward met te weinig body.
 • Anderen willen graag glad of steil haar maar wel zonder het volume te verliezen. Problemen zijn vaak kroes en juist te veel volume, wat het stylen moeilijk maakt.

Naast het testen van haar, hebben de teams ook de huidige stylingtechnologieën onderzocht. Bij sommige stylingtools komt je haar vast te zitten. Anderen gebruiken extreme temperaturen om het haar te stylen. Ze kunnen lomp groot zijn, of juist zwak in gebruik met een onhandelbare luchtstroom. Soms heb je ook veel geduld en tijd nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Anderen vereisen weer veel vaardigheid. De Dyson Airwrap™-styler is een oplossing voor al deze problemen en maakt met eenvoudig gemak volumineuze krullen, golven of steil haar.

Met de kracht van de Dyson V9 digitale motor wordt een Coanda-luchtstroom gecreëerd om het haar te stylen
Een intern team van motorspecialisten ontwierp de gepatenteerde Dyson V9 digitale motor in de Dyson Airwrap™-styler. Deze motor in de Dyson Airwrap™-styler maakt het mogelijk om je haar met lucht te stylen, zonder extreme hitte te gebruiken.

Terwijl de motor ronddraait, wordt er een hoge luchtdruk gecreëerd aan de bovenkant van de stylingtool. Door deze druk wordt de lucht met een hoge snelheid door de zes luchtsleuven geblazen, wat zorgt voor een draaiende luchtstroom rondom het opzetstuk. Dit is het fenomeen dat we kennen als het Coanda-effect. Hierdoor krult het haar automatisch met de luchtstroom mee rondom het opzetstuk. Zo vormt het haar zich met de natuurlijke ronde vorm van deze luchtstroom mee – waardoor een natuurlijke krul ontstaat.

Bij de Dyson Airwrap™-styler zitten naast de opzetstukken om te krullen ook stylingborstels die speciaal zijn ontworpen voor de toepassing van dit Coanda-effect. De druk die door de motor wordt gecreëerd, zorgt voor een luchtstroom dat je haar tegelijk droogt en in model brengt. De borstel pakt je haar mee van haarwortel tot haarpunt en zorgt zo voor een perfecte styling van je haar - met een glanzend en gladmakend resultaat.

Om de luchtstroom in de gewenste stylingrichting krijgen, hebben ingenieurs een schakelmechanisme ingebouwd. De druk van de borstel stuurt de luchtstroom in de juiste richting. Het maakt niet uit op welke manier je de haarlokken kamt, de lucht stroomt automatisch in de juiste richting met je haar mee. Hierdoor krijg je een glanzend en gladgeföhnd kapsel als resultaat.

Van nat tot droog stylen
Vaak moet je voor het stylen je haar eerst droogföhnen. Dit is tijdrovend en een onnodige extra stap. In tegenstelling tot andere stylingtools die vaak extreme hitte gebruiken om je haar te drogen, stijlt de Dyson Airwrap™-styler je haar van nat tot droog met een krachtige luchtstroom.

Elke haar bestaat uit waterstofverbindingen. Wanneer je haar nat wordt absorbeert het op natuurlijke wijze het water en worden de waterstofverbindingen verbroken. De natuurlijke vorm van je haar wordt dan als het ware gereset. Hierna kan het in elke stijl gevormd worden.

Voor elke look kun je een ander opzetstuk van de Dyson Airwrap™-styler kiezen, waarbij de combinatie van een krachtige luchtstroom en warmtebeheersing je haar op een veilige manier stijlt – dit spaart je veel tijd. Ook kan je haar niet vast komen te zitten of verbranden, wat bij vele bestaande stylingtools zoals stijl- en krultangen of borstels wel het geval is.

Intelligente warmtecontrole
Het stylen van je haar zou niet je haar mogen beschadigen. Om de perfecte look te creëren heb je geen extreme warmte nodig. Zoals bij de Dyson Supersonic™-haardroger heeft ook de Dyson Airwrap™-styler een intelligente warmtecontrole. Dit zorgt ervoor dat haar niet wordt blootgesteld aan extreme hitte. Een glasparelthermistor meet de temperatuur tot 40 keer per seconde, waarbij de temperatuurgegevens naar de microprocessor worden verzonden.

De verschillende opzetstukken:
De complete versie van de Dyson Airwrap™-styler heeft verschillende opzetstukken voor verschillende looks.

Pre-styling dryer: Bereidt het haar voor op styling met behulp van een snelle maar diffuse luchtstroom. Ontworpen voor alle haartypes, om het haar het ideale vochtgehalte te geven voordat je de opzettstukken om te krullen of de gladmakende borstel om te stylen kan gebruiken.

Soft smoothing airbrush: Deze zachte en gladmakende borstel is ontworpen om het haar en volume & body te geven. Voor stijl en glad haar met een zachte, gladgeföhnde finish. De kortharige borstels zorgen ervoor dat de luchtstroom het haar op één lijn houdt in de borstel.

40mm Airwrap™ opzetstuk: Voor het creëren van losse krullen of waves – voor dikker en stugger haar waar al vorm in zit.

30mm Airwrap™ opzetstuk: Voor het maken van volumineuze krullen of waves voor de meeste haartypen. Volumineuze krullen voor mensen met slap, fijner of steil haar. Voor mensen met dikker, en grover haar krijg je met dit opzetstuk strakkere krullen.

Firm smoothing airbrush: Deze stevige gladmakende borstel is ontworpen om het haar steiler en gladder te makken met minder pluis. Gemaakt om dik en stug haar in model te brengen met stevige borstels die spanning in het haar brengen zonder dat het haar erin vast blijft zitten.

Round volumizing brush: Ronde borstel om volume en vorm in het haar te brengen. Ideaal voor fijner, dunner en stijl haar.

"Tijdens mijn 35 jarige carrière als haarstylist is dit de eindelijk de innovatieve stylingtool waar ik op hoopte. De Dyson Airwrap™-styler doet het werk van 3 toestellen, krullen, waves, straighten en drogen in een minimum van tijd. Hierdoor ben ik 30 a 45 min sneller klaar met stylen, wat heel goed is voor de kostenbesparing en het milieu. Duidelijk een winnaar." Toni Kalin, veelvuldig winnaar in België als hairdresser of the year (2012, 2011, 2010, 2009)

De Dyson Airwrap™-styler is een multi-stylingtool die in combinatie met een nieuwe innoverende techniek met krachtige een luchtstroom ervoor zorgt dat je simpel en snel allerlei soorten haar en verschillende stylen snel kan omvormen tot een hedendaagse trendy look – en dat zonder het haar met extreme hitte te beschadigen! – Berni Ottjes – hairstylist en voorzitter Coiffure Award 2018


Contactpersoon voor de pers

Aurelie Van Havenbergh
Aurelie.VanHavenbergh@dyson.com 


Noot aan de redactie

Om de veelzijdigheid van de machine en de mogelijkheid om verschillende haartypes te kunnen stylen wordt dit gevierd in de meeste multiculturele steden ter wereld. New York, Parijs, Seoul, Toronto, Shanghai, Berlijn, Bangkok en Milaan. Het lanceringevenement in Amsterdam zal op 2 November plaatsen vinden. Vanaf af dan zullen de producten beschikbaar zijn op www.dyson.be

 • Opzetstukken met één klik los te maken + cool-touch tips: met een quick-release knop en cool-touch-tips zijn de opzetstukken snel te verwisselen tijdens en na het stylen.
 • Luchtstroomrichtingsklep: een luchtstroomrichtingsklep in de gladmakende borstels past de luchtstroom automatisch aan de borstelrichting aan, waarbij lucht langs de haarlokken stroomt voor een gladde, droog geföhnde afwerking.
 • Symmetrische opzetstukken: Rechts- en linksdraaiende opzetstukken voor symmetrische krullen.
 • Negatieve ionen: Helpt statisch haar te verminderen.
 • Cool shot: Zet je stijl vast.
 • Eenvoudig schoon te maken filter: Magnetische, verwijderbare en wasbare filter met filterreinigingsborstel.
 • Draaikabel: voor eenvoudige verplaatsing, onder elke hoek.
 • 2 jaar garantie: op onderdelen en werkuren.
 • Presentatiedoos: beschermt de Dyson Airwrap™-styler en bergt de bijhorende opzetstukken netjes op.

Dyson Airwrap™-styler in cijfers:

 • 6 jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling
 • £24 miljoen investering in onderzoek en ontwikkeling
 • 642 prototypes
 • 230 ingenieurs en wetenschappers

Over Dyson: Dyson is een wereldwijd technologiebedrijf. We transformeren elke categorie met iconische uitvindingen die beter presteren en er heel anders uitzien. Met betere ideeën en betere technologieën om de problemen op te lossen die anderen vaak negeren.

 • 5: Dyson heeft momenteel vijf product- en technologie categorieën: Dyson stylingtools, Dyson stofzuigers met en zonder snoer, Dyson luchtbehandeling, Dyson handdrogers en Dyson verlichting.
 • 80: in meer dan 80 landen worden Dyson-producten verkocht.
 • £1,5 miljard: Dyson heeft zich gecommitteerd aan een investering van £1,5 miljard in toekomstige technologie. We ontwikkelen vier nieuwe portfolio's en streven naar de lancering van 100 nieuwe producten over de hele wereld in de komende vier jaar.
 • £5 miljoen: Dyson werkt samen met meer dan 45 universiteiten over de hele wereld voor de ontwikkeling van technologieën, waaronder een investering van £5 miljoen in een robotica-lab van het Imperial College in Londen, en een investering van £8 miljoen in het Dyson Center for Engineering Design aan de universiteit van Cambridge in Groot-Brittannië.
 • 12.000+: Dyson heeft wereldwijd meer dan 12.000 mensen in dienst, van wie één derde ingenieurs. Sinds 2014 heeft Dyson het aantal werknemers in Groot-Brittannië met 70% vergroot.
 • 2006: Dyson verkocht in dit jaar de eerste snoerloze stofzuiger, de handzame DC16-machine, aangedreven door de eerste Dyson digitale motor.
 • 2016: Dyson introduceerde de Dyson Supersonic-haardroger, aangedreven door de kleinste en krachtigste digitale motor, de Dyson V9 digitale motor– wat een revolutie in de beauty-industrie teweeg bracht.
 • 40m: Dyson produceerde zijn 40 miljoenste digitale motor in 2017.
 • 100m: Een productierecord van 100m machines werd behaald in 2017.


Naar de shop