Energy label background image top

Vanaf september: Energielabels voor stofzuigers

Het energielabel is ontworpen om u de energie-efficiëntie en prestatie van een stofzuiger te helpen begrijpen. Het label wordt op 1 september 2014 geïntroduceerd. Hier ziet u hoe het er uit komt te zien.

1. De energieklasse
Met name gebaseerd op energieverbruik, met een correctie voor lage stofopname.

2. Jaarlijks energieverbruik
De hoeveelheid energie die de stofzuiger gedurende een jaar zal verbruiken.

Energy Label Bottom

3. Uitstoot
De hoeveelheid stof die wordt uitgestoten door de machine.

4. Geluid
Het geluidsniveau dat de machine produceert in decibel.

5. Stofopname - Tapijt
De score voor de hoeveelheid stof die de machine opneemt van tapijt.

6. Stofopname - Harde vloeren/kieren
De score voor de hoeveelheid stof die de machine opneemt van harde vloeren en kieren.

Quote background

"Echte efficiëntie gaat verder dan een goede energieklasse. Het gaat over het creëren van 'zuinige' machines die een hoge prestatie behouden, geen extra afval produceren en geen verborgen kosten opleveren voor de gebruiker tijdens de levensduur van de machine."

To find a truly efficient vacuum,  look beyond the energy label.

Om een stofzuiger te vinden die werkelijk efficiënt is, dient u verder te kijken dan het energielabel.

Choose a vacuum that maintains performance

1. Kies een stofzuiger die prestatie behoudt.

Het energielabel beoordeelt stofzuigers voordat er stof in de machine komt. In werkelijkheid zorgt stof ervoor dat de meeste conventionele stofzuigers zuigkracht verliezen. Dat betekent dat het energielabel van een stofzuiger misschien geen weergave is van hoe hij daadwerkelijk presteert in huis. Tests van Dyson hebben uitgewezen dat wanneer een stofzuiger geen zuigkracht behoudt, de opnameprestaties bij gebruik in huis tot wel 5 klassen lager kunnen scoren op het energielabel.

Working towards a better label

Aan het werk voor een beter label

Dyson heeft het energielabel bij het Europese Algemene Hof ingediend voor gerechtelijke herziening. Als het label echt een hulp moet zijn voor klanten, bevelen we aan om de prestaties van een stofzuiger getest met stof in de zak of bak ook te vermelden. Op die manier is het een weergave van hoe een stofzuiger presteert in huis, in plaats van alleen op het winkelschap.

Choose a vacuum that maintains performance

2. Energie-efficiëntie is belangrijk, maar u bespaart er niet veel geld mee...

Als u kiest voor een stofzuiger met een A in plaats van G klasse, denkt u misschien dat de gebruikskosten veel lager zijn. Maar het daadwerkelijke verschil in uw energierekening kan zo weinig als €4,97 per jaar zijn (€24,85 per 5 jaar). Dus de keuze voor een model met de hoogste energieklasse zal geen groot verschil voor uw portemonnee maken.

The cost of consumables are ignored

... om echt te besparen, moet u af van de verborgen kosten.

Sommige stofzuigers vertrouwen voor het opvangen van stof op zakken en filters die vervangen moeten worden. De kosten om ze regelmatig te vervangen kunnen oplopen tot €329 in vijf jaar.

In deze vijf jaar kan een stofzuiger met A klasse u €24,85 aan energiekosten besparen. Maar u kunt meer dan 10 keer zoveel besparen door een stofzuiger te kopen zonder verborgen kosten voor zakken en filters.*

*Gebaseerd op 1 zak per maand en 1 filter per jaar.
Consider the wider impact on the environment

3. Denk aan de gevolgen voor het milieu.

Stofzuigers die zakken en filters gebruiken die vervangen moeten worden, produceren afval dat niet kan worden hergebruikt. Alleen al in Europa belanden 126 miljoen zakken en filters op de afvalberg of in de verbrandingsoven. Het energielabel negeert deze impact op het milieu.

All Dyson Vacuums are Engineered for Efficiency

Alle Dyson stofzuigers zijn ontworpen voor efficiëntie.

Omdat er geen verlies aan zuigkracht is, behouden alle Dyson stofzuigers hun prestaties in huis. En zonder extra kosten of afval van filters en zakken, zijn Dyson stofzuigers ontworpen voor efficiëntie die u niet terugvindt op het energielabel.

Leading on Low Power

Voorstander van efficiënte motoren.

Dyson heeft nog nooit een machine ontwikkeld met een hoger motorwattage dan 1600 W. We hebben campagne gevoerd voor een maximum motorwattage voor stofzuigers en zijn blij met het feit dat het energielabel een maximum energie input voor stofzuigers introduceert, met een motormaximum op 1600 W om hun electriciteitsverbruik te verminderen.

Efficient engineering as standard

Zuinige machines

Dyson creëert machines die problemen oplossen - op efficiënte wijze. We halen zoveel mogelijk uit elke Watt en elke gram materiaal, waardoor we onze milieu-invloed beperken. We hebben vervuilende zakken en filters overbodig gemaakt en efficiënte digitale motoren ontworpen die onze lichtgewicht, zeer goed presterende snoerloze stofzuigers aandrijven.