Skip navigation
Uw voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Silhouet van producten van dyson

Herkennen van namaak Dyson technologie en imitatiewebsites

Hier vindt u advies en ondersteuning als u vermoedt dat u een valse Dyson website of nagebootste Dyson technologie bent tegengekomen.

Advies en ondersteuning

Namaakverkopers stelen technologie die jaren van ontwikkeling en testen in beslag neemt. Bij Dyson zijn we ons ervan bewust dat er namaakversies bestaan van een klein aantal van onze toestellen. Die toestellen zijn niet getest volgens de gebruikelijke hoge veiligheidsstandaarden van Dyson, en zijn mogelijk niet veilig. Er zijn ook valse websites die zich voordoen als echte Dyson websites. Dyson hanteert een nultolerantie voor namaak en kopieën, maar het kan even duren voor we deze opsporen en aanpakken. Wees dus alert.

Ik heb een Dyson toestel ontvangen en vermoed dat het namaak is. Wat moet ik doen?

De beste manier om zeker te zijn dat u echte Dyson technologie heeft gekocht is door te controleren of u deze heeft gekocht via een officiële Dyson website, een van onze Dyson Demo Stores of een erkende verkooppartner. Als u niet zeker bent of het toestel dat u ontvangen hebt echte Dyson technologie is neem dan contact op met de klantenservice van Dyson, die u meer informatie kan verschaffen.

Als u meent een namaaktoestel te hebben ontvangen dat niet van Dyson komt, dan kunnen we u helaas geen service, terugbetaling of omruiling bieden. We raden u aan om een terugbetaling te vragen bij de verkoper, de betalingsprovider (zoals PayPal) of de uitgever van uw kredietkaart. Dyson kan u helpen met een brief waarin bevestigd wordt dat het om een namaaktoestel gaat, of dat de website waar u het op heeft gekocht geen officiële Dyson website is. Als dit u kan helpen, neem dan contact met ons op.

Ik heb een website of advertentie gezien die Dyson toestellen verkoopt met korting. Is dit echt?

We zijn op de hoogte van een aantal valse websites die zich voordoen als echte Dyson websites en Dyson technologie aanbieden, vaak tegen veel lagere prijzen. Deze websites leveren mogelijk een namaak of ander toestel, of zelfs helemaal niets. We kunnen de authenticiteit van Dyson technologie of van een website niet bevestigen voor u een aankoop doet. Om teleurstelling te voorkomen, koopt u best rechtstreeks via Dyson.com. De officiële Dyson website stuurt u dan door naar de officiële website voor uw regio. In België wordt u bijvoorbeeld automatisch doorgestuurd naar Dyson.be. Zoals altijd bij online aankopen is het belangrijk om voorzichtig te zijn en enkel spullen te kopen van vertrouwde, veilige websites. U kunt beginnen door te controleren of de webpagina Dyson.com of een plaatselijke variant is. Neem voor meer ondersteuning of advies contact op met de klantenservice van Dyson.

Valse websites worden vaak gepromoot via advertenties op sociale media zoals Instagram of Facebook. Deze valse advertenties en gesponsorde berichten gebruiken meestal echte foto's en video's van Dyson om klanten te doen geloven dat ze authentiek zijn, en bieden soms een grote korting. Vaak bevatten ze een link naar een valse website. Officiële advertenties van Dyson op sociale media sturen u door naar Dyson.com, zodat u Dyson technologie kunt kopen via een officiële website.

Hoe bestrijdt Dyson namaaktechnologie en imitatiewebsites?

Als internationaal technologiebedrijf streeft Dyson ernaar om goed presterende, betrouwbare toestellen van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Dyson wilt consumenten een eenvoudige en veilige ervaring bieden wanneer ze online winkelen. Dyson heeft programma's om valse websites en advertenties voor namaaktoestellen te verwijderen, en het neemt krachtig actie tegen iedereen die namaaktoestellen verkoopt.