Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

Dyson-berekeningen

Bij Dyson ontwerpen we apparaten die goed werken. En om onze klanten te leren begrijpen hoe ze werken. We zijn open over alle beweringen die we doen.

Helaas werken niet al onze concurrenten op deze manier. Ze doen regelmatig misleidende beweringen. Dit kan verwarrend zijn.

Hieronder wordt uitgelegd welke berekeningen ten grondslag liggen aan onze beweringen.Neem voor meer informatie contact op met ons op  0800 39208 (gratis).

Kostenbesparingen

Bij Dyson gebruiken we de volgende cijfers voor onze berekeningen:

Aantal papieren handdoekjes per gebruik = 2

Dit is gebaseerd op ons eigen interne onderzoek.We weten dat mensen vaak meer dan 2 papieren handdoekjes gebruiken om hun handen te drogen, maar wij ramen de kosten graag zo voorzichtig mogelijk.

Kosten van papieren handdoekje =  € 0,01

Dit is gebaseerd op ons eigen interne onderzoek.We hebben de kostprijs van de vijf poplairste bronnen gebuikt voor het berekenen van de gemiddelde kosten voor alle zones.

Toiletbezoek per dag = 200

Dit is gebaseerd op ons eigen interne onderzoek naar het gebruik van een toiletruimte van gemiddelde grootte.Voor kleinere toiletruimten die minder intensief gebruikt worden, gaan we uit van 100, en voor drukke zones zoals benzinestations of toiletruimten op luchthavens gaan we uit van 400.

Het aantal dagen dat de toiletruimte in gebruik is = 365 dagen

We gaan uit van een heel jaar.

Prijs van elektriciteit per kWh = € 0,17

Dit is gebaseerd op ons eigen interne onderzoek.We hebben de kostprijs van elektriciteit van de vijf poplairste bronnen gebuikt voor het berekenen van de gemiddelde kosten voor alle zones.

Wattage = zoals vermeld door de producent

Sluipverbruik = zoals vermeld door de producent of zoals getest door Dyson.

Droogtijd is gebaseerd op het NSF-protocol P335.

De CO2-uitstoot per jaar is berekend op basis van 200 toiletbezoeken per jaar, 365 dagen per jaar.

Let op: de meeste fabrikanten van handdrogers volgen het NSF P335-protocol niet en verstrekken mogelijk onjuiste droogtijden. NSF is een onafhankelijke hygiënespecialist. Als je een juiste droogtijd wilt, sta er dan op de NSF P335-testresultaten te mogen inzien.

Hoe berekenen we de gebruikskosten van papieren handdoekjes?

De geraamde kosten van het gebruik van papieren handdoekjes op jaarbasis = 
het gemiddelde aantal papieren handdoekjes dat wordt gebruikt voor het drogen van de handen x de gemiddelde kosten van de papieren handdoekjes x het veronderstelde aantal toiletbezoeken per dag x het veronderstelde aantal dagen waarop de toiletruimte in gebruik is.

Hoe berekenen we de gebruikskosten van de Dyson Airblade™ handdroger en andere handdrogers?

Deze berekening wordt in 2 stappen uitgevoerd.

Stap 1: Gebruikskosten in gebruik (zonder stand-by)

Droogtijd van de handdroger (in aantal uren) x nominaal vermogen van de handdroger (kW) x het veronderstelde gebruik per dag x het veronderstelde aantal dagen waarop de toiletruimte in gebruik is x de prijs van elektriciteit per kWh.

Stap 2: Gebruikskosten in gebruik (met stand-by)

Uitkomst van stap 1 +

((Prijs van elektriciteit per kWh * aantal uren per jaar) – (verondersteld gebruik per dag (100/200/400) * droogtijd van de handdroger (in uren))) * Stroomverbruik in stand-by (kW)

= jaarlijkse gebruikskosten

Belasting voor het milieu

Dyson heeft, in samenwerking met Carbon Trust, een methode ontwikkeld om het effect van elektrische apparaten en papieren handdoeken op het milieu te meten.De berekening van koolstofdioxide-emissies werd uitgevoerd met GaBi-software van PE International, op basis van een gebruiksperiode van 5 jaar en met de VS als representatief land van gebruik.

Zie hoe Dyson-technologie uw zakelijke omgeving kan verbeteren