Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

/content/dam/contentfragment/dyson/prospect-capture/be/nl_be/prospect-capture-x-cat

Neem contact op om Dyson technologie te kopen voor uw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Is het waar dat de krachtige luchtstroom van Dyson Airblade ™ handdrogers betekent dat er meer deeltjes door de toiletruimte worden geblazen, waardoor een groter risico op de verspreiding van bacteriën ontstaat?

Er zijn een aantal onderzoeken die door de papierindustrie gebruikt worden om misleidende beweringen te doen. Over het algemeen zijn deze onderzoeken niet uitgevoerd onder omstandigheden of scenario's die een werkelijke situatie simuleren die een iemand redelijkerwijs zou kunnen ervaren bij het gebruik van een Dyson Airblade™ handdroger. Onderzoekers die deze onderzoeken hebben uitgevoerd konden een dergelijk resultaat alleen bereiken door plastic handschoenen enorm te besmetten met bacteriën en virussen en ze te drogen met een Dyson Airblade™ handdroger zonder eerst de handen te wassen. Omgekeerd hebben onderzoeken van de Universiteit van Bradford en van de Hong Kong Polytechnic University aangetoond dat Dyson Airblade™ handdrogers bij correct gebruik de bacteriën op de handen juist verminderen.

Nieuw onafhankelijke onderzoek van Dyson naar aerosolisatie toont aan dat bij het drogen van handen met een Dyson Airblade™ handdroger niet meer aerosolvorming optreedt dan bij het drogen met papieren handdoekjes - en dat Dyson Airblade™ handdrogers hygiënisch en veilig in gebruik zijn.¹

Waar staat HEPA voor?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Een echt HEPA-filter, zoals standaard in alle Dyson Airblade™ handdrogers wordt gemonteerd, moet voldoen aan de testnormen EN1822-5 en IEST-RP-CC001.6. Van een filter dat niet als HEPA-filter wordt aangemerkt, kan niet worden bewezen dat het net zo efficiënt werkt.

Zou ik een papieren handdoekje of handdroger moeten gebruiken om mijn handen te drogen? Wat is beter?

Handen wassen is een essentiële manier om de verspreiding van bacteriën en virussen te verminderen. Het goed drogen van de handen is een belangrijke stap in dat proces, aangezien vochtige handen tot 1000 keer meer bacteriën kunnen verspreiden dan droge handen.¹ Het is bewezen dat Dyson Airblade™ handdrogers net zo hygiënisch zijn voor het drogen van handen als papieren handdoeken,⁸ maar zonder de impact op het milieu of hoge gebruikskosten.⁹

  • 1 Suen et al. 2019 SR en gebaseerd op bacteriën in lucht en aerosols (0,3 tot> 5 micron) gemeten tijdens handdroging in 28.5 m³ testkamer, in een studie uitgevoerd door onafhankelijk extern laboratorium.
  • 2 Gebaseerd op aerosolisatie gemeten tijdens handdroging. Tests uitgevoerd door onafhankelijk extern laboratorium Airmid Healthgroup Ltd.
  • 3 HEPA-filter onder voorgeschreven testvoorwaarden getest volgens EN 1822-5 door een onafhankelijk testlaboratorium.
  • 4 Snelling et al. (2010) JAM.
  • 5 Droogtijd bepaald voor Max-stand met behulp van Dyson testmethode 769 op basis van NSF P335 tot een meting van 0,1 g restvocht
  • 6 Wereldwijde enquête uitgevoerd in juli 2020 in 14 landen wereldwijd (VK, DE, ES, FR, IT, NL, VS, CA, MX, CN, JP, MY, SG, AU) met In totaal 8758 respondenten van 18 jaar of ouder. Individuele percentages verschillen per land.
  • 7 Getest in een extern laboratorium volgens ISO 22196 op E. coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus en Klebsiella pneumoniae en ISO 21702 op het H3N2-virus (influenza).
  • 8 Mutters & Warnes (2019) JHI.
  • 9 Gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,1/kWh vanaf december 2018. Ga voor berekeningen naar www.dyson.be/calcs