Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson Airblade productoverzicht

Uniek ontworpen, hygiënische handdroogtechnologie

In 2006 lanceerden we de Dyson Airblade™, een sensorgestuurde touch-free handdroger met HEPA-filtratie die de lucht die wordt gebruikt om handen te drogen eerst filtert. De Dyson Airblade™ handdrogers worden aangedreven door een digitale motor van Dyson en zijn de snelste manier om handen hygiënisch te drogen met HEPA-gefilterde lucht.

Alleen een Dyson droogt als een Dyson.

Neem contact op om Dyson technologie te kopen voor uw bedrijf.

Dyson Airblade™ handdrogers worden getest op aerosolisatie

Onafhankelijk getest. Bewezen veilig en hygiënisch.¹

Touch-free. HEPA-gefilterd. Geen papierverspilling.

Bewezen niet meer aerosolvorming dan met papieren handdoekjes.² Zonder de verspilling.

Schema van Dyson Airblade™ handdrogers in Airmid testlaboratorium.

Hoe de onafhankelijke tests werkten

Ons doel was om te zien hoeveel aerosols er werden gegenereerd door Dyson Airblade ™ handdrogers in vergelijking met drogen met papieren handdoeken of wassen maar niet drogen.

Onafhankelijke tests werden uitgevoerd door Airmid Healthgroup in een gecontroleerde omgeving met behulp van een gootsteen, papieren handdoeken en Dyson Airblade W + D, dB, V en 9kJ handdrogers. Elk experiment werd driemaal uitgevoerd met papieren handdoeken en handdrogers die in afzonderlijke experimenten werden gebruikt.

De resultaten toonden aan dat elke Dyson Airblade ™ handdroger geen significante invloed had op de omgevingslucht. Dit ondersteunt eerdere onderzoeken dat ze net zo hygiënisch zijn als papieren handdoeken.

V Totaal aantal levensvatbare tellingen (bacterie) samplers P Particles / aerosols samplers

Afbeelding van haar en andere kleinere deeltjes

Wat is aerosolisatie (aerosolvorming)?

Aerosolisatie is het creëren van aërosolen. Aërosolen zijn kleine vloeibare of vaste deeltjes, of een mix van beide, in een gas (bijvoorbeeld lucht).​

Hun samenstelling kan variëren afhankelijk van hoe ze worden gevormd en kan bacteriën of virussen bevatten. De grootte van aërosolen kan in grootte variëren, ze kunnen bijvoorbeeld zo klein zijn als 0,3 micron.

Terwijl grotere, zwaardere deeltjes de neiging hebben om op de grond te vallen, is de kans groter dat deze kleinere deeltjes in de lucht zweven - of 'verneveld' worden. Aërosolen zijn overal om ons heen.

Dyson Airblade 9kJ HEPA-filter met opgevangen deeltjes

HEPA-filters vangen deeltjes op van slechts 0,1 micron

Alle Dyson Airblade ™ handdrogers gebruiken HEPA-filtratie om handen te drogen met gezuiverde lucht.

Getest en bewezen 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron³ op te vangen. Het filter kan ook bacteriën en virussen vangen.

Droog handen met HEPA-gefilterde lucht, niet met vuile lucht.

Vrouw droogt haar handen bij de Dyson Airblade Wash+Dry

Snelle droogtijd

Het is bewezen dat het grondig wassen en drogen van de handen de verspreiding van bacteriën en virussen vermindert.

Dyson Airblade™ handdrogers hebben een droogtijd van 10-14 seconden⁵ en helpen bacteriën op de handen te verminderen.⁴

 • Dyson Airblade Wash+Dry

  Handen drogen met de Dyson Airblade Wash+Dry

  Wassen en drogen bij de kraan

  Met Airblade™ technologie in een kraan, hoeven gebruikers niet naar een aparte droger te lopen, zodat er minder water op de grond druppelt.

 • Dyson Airblade 9kJ

  Vrouw droogt haar handen bij de Dyson Airblade 9kJ

  Curved Blade™ ontwerp

  Twee gebogen openingen van 0,45 mm creëren 624 km/u luchtstromen die de contouren van uw handen volgen en water verwijderen, in minder tijd.

 • Dyson Airblade V

  Vrouw droogt haar handen bij de Dyson Airblade V

  Antibacterieel oppervlak

  De Dyson Airblade V handdroger in nikkel heeft een antibacterieel en antiviraal additief waarvan is bewezen dat het de proliferatie van bacteriën en virussen⁷ op het fascia/oppervlaktemateriaal vermindert.

Veelgestelde vragen

Is het waar dat de krachtige luchtstroom van Dyson Airblade ™ handdrogers betekent dat er meer deeltjes door de toiletruimte worden geblazen, waardoor een groter risico op de verspreiding van bacteriën ontstaat?

Er zijn een aantal onderzoeken die door de papierindustrie gebruikt worden om misleidende beweringen te doen. Over het algemeen zijn deze onderzoeken niet uitgevoerd onder omstandigheden of scenario's die een werkelijke situatie simuleren die een iemand redelijkerwijs zou kunnen ervaren bij het gebruik van een Dyson Airblade™ handdroger. Onderzoekers die deze onderzoeken hebben uitgevoerd konden een dergelijk resultaat alleen bereiken door plastic handschoenen enorm te besmetten met bacteriën en virussen en ze te drogen met een Dyson Airblade™ handdroger zonder eerst de handen te wassen. Omgekeerd hebben onderzoeken van de Universiteit van Bradford en van de Hong Kong Polytechnic University aangetoond dat Dyson Airblade™ handdrogers bij correct gebruik de bacteriën op de handen juist verminderen.

Nieuw onafhankelijke onderzoek van Dyson naar aerosolisatie toont aan dat bij het drogen van handen met een Dyson Airblade™ handdroger niet meer aerosolvorming optreedt dan bij het drogen met papieren handdoekjes - en dat Dyson Airblade™ handdrogers hygiënisch en veilig in gebruik zijn.¹

Waar staat HEPA voor?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Een echt HEPA-filter, zoals standaard in alle Dyson Airblade™ handdrogers wordt gemonteerd, moet voldoen aan de testnormen EN1822-5 en IEST-RP-CC001.6. Van een filter dat niet als HEPA-filter wordt aangemerkt, kan niet worden bewezen dat het net zo efficiënt werkt.

Zou ik een papieren handdoekje of handdroger moeten gebruiken om mijn handen te drogen? Wat is beter?

Handen wassen is een essentiële manier om de verspreiding van bacteriën en virussen te verminderen. Het goed drogen van de handen is een belangrijke stap in dat proces, aangezien vochtige handen tot 1000 keer meer bacteriën kunnen verspreiden dan droge handen.¹ Het is bewezen dat Dyson Airblade™ handdrogers net zo hygiënisch zijn voor het drogen van handen als papieren handdoeken,⁸ maar zonder de impact op het milieu of hoge gebruikskosten.⁹

Waarom zakelijk voor Dyson kiezen

 • 1 Suen et al. 2019 SR en gebaseerd op bacteriën in lucht en aerosols (0,3 tot> 5 micron) gemeten tijdens handdroging in 28.5 m³ testkamer, in een studie uitgevoerd door onafhankelijk extern laboratorium.
 • 2 Gebaseerd op aerosolisatie gemeten tijdens handdroging. Tests uitgevoerd door onafhankelijk extern laboratorium Airmid Healthgroup Ltd.
 • 3 HEPA-filter onder voorgeschreven testvoorwaarden getest volgens EN 1822-5 door een onafhankelijk testlaboratorium.
 • 4 Snelling et al. (2010) JAM.
 • 5 Droogtijd bepaald voor Max-stand met behulp van Dyson testmethode 769 op basis van NSF P335 tot een meting van 0,1 g restvocht
 • 6 Wereldwijde enquête uitgevoerd in juli 2020 in 14 landen wereldwijd (VK, DE, ES, FR, IT, NL, VS, CA, MX, CN, JP, MY, SG, AU) met In totaal 8758 respondenten van 18 jaar of ouder. Individuele percentages verschillen per land.
 • 7 Getest in een extern laboratorium volgens ISO 22196 op E. coli, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus en Klebsiella pneumoniae en ISO 21702 op het H3N2-virus (influenza).
 • 8 Mutters & Warnes (2019) JHI.
 • 9 Gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,1/kWh vanaf december 2018. Ga voor berekeningen naar www.dyson.be/calcs