Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Lijntekening van Dyson-stofzuigers

AEEA – Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur

Dyson cylinder vacuum cleaner

Onze verantwoordelijkheid voor het milieu

Wij hebben de plicht om bij het ontwerpen, produceren en distribueren van onze apparaten, ons milieu te helpen beschermen.

Maar onze verantwoordelijkheid gaat nog veel verder, namelijk tot het moment waarop die apparaten het einde van hun levensduur bereiken. Dat is waarom wij ijveren voor de AEEA-richtlijn van de Europese Unie (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur), die waarborgt dat elektrische en elektronische apparatuur op een milieuvriendelijke manier wordt weggedaan.

Crossed-out wheelie bin symbol

Wat kan ik recycleren? 

Wij nemen een gelijkwaardig artikel als het door jou gekochte terug. Als je bijvoorbeeld een nieuwe stofzuiger koopt, kunnen we je oude Dyson-stofzuiger innemen voor verantwoorde verwerking. Ook wanneer je een nieuwe Dyson Supersonic of Dyson Purifier koopt, kunnen we desgewenst je oude machines terugnemen.

Je vindt dit symbool op al je elektrische apparaten; doorgestreepte vuilnisbaksymbool. Het is een herinnering om je oude elektrische apparaten te recyclen in plaats van ze in de vuilnisbak te gooien.

 

Afval van elektrische apparaten verminderen 

Als onderdeel van ons streven om de hoeveelheid ongewenst elektrisch afval dat wordt verbrand of gestort te verminderen, recyclen wij je oude elektrische apparaten gratis bij aankoop van een nieuwe Dyson machine. Afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) wordt gereguleerd door de EU. Hier vindt u meer informatie.