Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson purifier humidify+cool formaldehyde
Dyson purifier humidify+cool formaldehyde + gratis extra filter

Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde

De ideale 3-in-1-machine om de lucht in je huis of thuiswerkplek te bevochtigen en te reinigen¹

Koop rechtstreeks van diegene die het maakt
Dyson luchtreinigers E-carf certificering

Dyson Purifiers zijn gecertificeerd met het ECARF-label

Het ECARF-kwaliteitskeurmerk certificeert luchtreinigers als allergievriendelijk als ze een significante vermindering van verontreinigende stoffen in de lucht kunnen bewerkstelligen. ECARF certificeert allergievriendelijke luchtreinigers die bij normaal dagelijks gebruik een meetbare verbetering van de luchtkwaliteit voor de gegeven kamergrootte kunnen bereiken. De criteria voor allergievriendelijke luchtreinigers liggen ten grondslag aan de veronderstelling dat minder blootstelling aan allergenen over het algemeen gunstig is en beantwoorden aan de huidige hoogste technische normen.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een luchtreiniger en -bevochtiger?

De luchtreiniger en -bevochtiger van Dyson detecteert en verwijdert verontreinigende stoffen en meet de luchtvochtigheid – automatisch. Vervolgens verspreidt het gereinigde en hygiënisch bevochtigde lucht door de hele kamer. ⁶ Verkoelt je wanneer je dit wilt.

Moet ik een luchtreiniger en -bevochtiger het hele jaar door gebruiken?

Ja, voor de beste resultaten moet een luchtreiniger en -bevochtiger het hele jaar door worden gebruikt. Voorkom droge lucht door centrale verwarming en airconditioning en verwijder verontreinigende stoffen zoals stof, ook geurtjes en huisdierallergenen. Met pollen, die vooral in de zomer aanwezig zijn, en verontreinigende stoffen zoals formaldehyde dat wordt uitgestoten door meubilair en vloeren, levert het voordeel op om het apparaat het hele jaar door te gebruiken. Daarnaast kun je de luchtreiniger en -bevochtiger gebruiken als je slaapt, in de Nachtstand.

Wat is er nieuw aan de Dyson luchtreiniger en -bevochtiger en hoe verschilt hij van andere luchtreinigers en -bevochtigers?

We hebben het ontwerp van onze nieuwste luchtreiniger en -bevochtiger veranderd. Het apparaat is nu volledig afgedicht volgens de HEPA-norm.³ Met een grondige reinigingscyclus zonder gedoe die kalkaanslag verwijdert uit het watersysteem van het apparaat.

Wat is er anders aan het assortiment Dyson Formaldehyde?

De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde bevat alle mogelijkheden die onze geavanceerde reinigingsproducten hebben, maar gaat nog een stap verder bij het detecteren en vernietigen van formaldehyde.¹ Een toegevoegde solid-state-sensor detecteert formaldehyde nauwkeurig, terwijl het katalytisch filter het afbreekt in twee veiligere moleculen: koolstofdioxide en water.

Wat is formaldehyde en wat zijn de meest gangbare bronnen?

Formaldehyde is een verontreinigend gas dat koolstof, waterstof en zuurstof bevat en veel voorkomt in huizen. Je treft formaldehyde vaak aan in: verf en vernis, luchtverfrissers, matrassen, meubilair, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, tapijten, spaanplaat en multiplex, elektronica, wasverzachterdoekjes, nagellakremover, mottenballen, speelgoed, open haarden en houtkachels.

Bovenaanzicht van een huis waarin gereinigde lucht alle hoeken bereikt

Krachtige circulatie zuivert de lucht in de hele kamer⁶

Dyson luchtreinigers zuigen verontreinigende stoffen, zoals pollen, stof, allergenen en rook, aan uit alle hoeken van de kamer en de Air Multiplier™ technologie verspreidt gereinigde, bevochtigde lucht door de hele kamer.⁶

We zijn met het testen van Dyson luchtreinigers en -bevochtigers verder gegaan dan de teststandaarden van de industrie

We testen onze luchtreinigers en -luchtbevochtigers in een ruimte van 81m³, met negen sensoren die doorlopend de luchtkwaliteit meten. Sommige fabrikanten voeren de tests uit in een kleine ruimte van 28,5m³, met slechts één sensor en een ventilator voor een betere luchtcirculatie.

  • CADR testruimte

    Testruimte volgens de industriestandaard – slechts 28,5 m³

  • Polar testruimte

    Dyson POLAR testruimte - 81m³

Diagram van HEPA-, koolstof- en katalytische filters

Vangt op en vernietigt met geavanceerde HEPA-filtratie

Het unieke katalytische filter van Dyson vangt en zet formaldehyde doorlopend om in water en CO₂¹, terwijl een koolstoffilter gassen, zoals benzeen, verwijdert en een HEPA-filter 99,95% van deeltjes zo klein als 0,1 micrometer verwijdert.⁴

Formaldehyde moleculen komen het filter binnen

Vernietigt formaldehyde in miljarden katalytische tunnels¹

Het unieke katalytische filter van Dyson vangt continu formaldehyde en zet het om in water en CO₂. En het regenereert zichzelf, zodat het nooit vervangen hoeft te worden.

Een woonkamer met luchtreiniger en -bevochtiger die een luchtstroom verspreidt

Alleen de nieuwste luchtreinigers van Dyson zijn volledig afgedicht volgens HEPA H13³

Om te voorkomen dat verontreinigende stoffen weer in de lucht terechtkomen, is niet alleen het filter afgedicht volgens de HEPA-norm, maar de hele luchtreiniger en -bevochtiger.³ Dus wat erin gaat, blijft erin.

Opengewerkte afbeelding van de binnenkant van de watertank

Vernietigt potentieel schadelijke bacteriën

Dyson Ultraviolet Cleanse-technologie stelt elke druppel water bloot aan krachtig λ275nm ultraviolet licht. Hierdoor wordt 99,9% van de bacteriën in het water gedood. Schoon water wordt verdampt, bevochtigd water wordt door de kamer verspreid.⁶

Veelgestelde vragen

Waar in de kamer moet ik de luchtreiniger plaatsen?

Je Dyson Purifier Humidify+Cool™ is ontwikkeld voor het reinigen en bevochtigen van één kamer. Gebruik hem daarom in de kamer waarin je de meeste tijd doorbrengt. Let er bij het plaatsen op dat er minimaal 60 cm ruimte aan alle kanten is, zodat de lucht doeltreffend kan circuleren. Plaats niet in de buurt van ventilatieroosters en sluit ramen en deuren. 

Kan ik bevochtigen uitschakelen?

Ja. Het apparaat werkt als een luchtreiniger en luchtbevochtiger, of alleen als een luchtreinigingsventilator.

Hoe vaak moet ik een grondige reinigingscyclus uitvoeren?

Dit is afhankelijk van de hardheid van het water in jouw woonplaats. In gebieden met hard water geeft het apparaat de melding om één keer per maand de grondige reinigingscyclus uit te voeren. In regio's met zachter water ontvangt je deze instructie minder vaak. Je kunt met de Dyson Link-app de waterhardheid in jouw regio selecteren.

Hoe vaak moet het filter worden vervangen?

Het combinatie filter moet elke 12 maanden worden gevangen, bij een gebruik van 12 uur per dag.

Hoe worden Dyson-luchtreinigers getest op het opvangen van het Covid-19 virus?

Bij Dyson zijn we van mening dat alleen door te testen met het levende virus zelf in combinatie met een test in realistische kamergrootte, je zeker kunt zijn van het vermogen van de luchtreiniger om specifieke virussen in de echte wereld op te vangen. Klik hier voor meer informatie over onze test.

MyDyson logo
Three phone screens showing the MyDyson app.

Haal meer uit je Dyson met de MyDyson™ app

Dyson filter

Vervangende filters

Vind het juiste filter voor jouw luchtreiniger.

Koop rechtstreeks van diegene die het maakt